Снимка 1

От 8 до 12 април, Технологичен университет Дъблин e домакин на работна среща на над сто представители от алианса EUT+

От 8 до 12 април, Технологичен университет Дъблин  e домакин на работна среща на над сто представители от алианса EUT+ Основната задача на срещата е обсъждане на постигнатия до момента напредък и планиране на бъдещи приоритети.

Дневният ред включва конференции и неформални работни срещи, на които се обсъждат предоставянето на висококачествено образование и провеждането на авангардни изследвания. Пленарните сесии включват още, майсторски класове за рамката на европейската учебна програма за развитие на клъстери и изготвяне на резултати за изпълнение на ключовите индикатори за ефективност.

Г-н Тимоте Тури, генерален секретар на алианса, подчерта въздействието на новия пакет за висше образование, представен в края на месец март от заместник-председателя на Европейската комисия Маргаритис Схинас и комисаря по иновациите, научните изследвания, култура, образование и младеж, Илиана Иванова. Трите инициативи се справят със законовите и административни бариери пред партньорските университети, които създават конкурентни програми за съвместна бакалавърска, магистърска или докторска степен. След тригодишна пилотна фаза EUt+ изложи своята стратегия за следващата фаза на европейските университети, за да реализира амбицията си да преосмисли ролята на технологичните университети в обществото, като същевременно изгради нова институция в европейски мащаб с глобален отпечатък.

Акцентът на седмицата e събитие, организирано от  EUt+ Ideas Institute Think Tank  под наслов „Какви са европейските ценности?“ Известни политически експерти и учени ще се съберат, за да предложат своите гледни точки, относно ценностите, които са в основата на европейския проект в духа на дебат и открита дискусия. 

Related Posts

Работна среща в Рига на партньорите от EUT+

От 8-ми до 12-ти юли Технически университет Рига бе домакин редовната среща на партньорите от EUT+

Работна среща на членовете на EUT+, 21 – 24 май в h_da

200 участника се събраха на работна среща в Университета за приложни науки – Дармщат, Германия.
Rectors and representatives of the EUt+ alliance visited the University of Cassino and Southern Lazio

Ректори и представители на алианса EUt+ посетиха Университета на Касино и Южно Лацио

Посещението в Университета на Касино и Южно Лацио (UNICAS) даде възможност на ректорите на университетите от алианса EUt+ да се...