Партньорите от Европейския технологичен университет, EUt+ се събраха на работна среща в Технологичния университет в Троа, UTT.

В хода на Фаза II инициативата EUt+ вече е напълно интегрирана в стратегиите на всеки университет – партньор. Това развитие е очевидно, чрез засиленото участие и разширяването на екипите, ангажирани с различни дейности. 150 участници от 9 държави обменят идеи на 10 различни езика и с 3 азбуки.

  

Тази работна седмица, първа за 2024 година, бе посветена на консолидирането на образованието на студентите по инженерни науки в европейски мащаб. Различни работни групи, участващи в програмите на EUt+ се събират, за да оценят качеството и привлекателността на програмите на EUt+ и да планират изпълнението на предстоящите програми.

Студентите вече могат да се обучават по програмите на EUt+ по Telecommunications and Networks, Mechanical Engineering, Civil Engineering, Industrial Engineering, Architecture and Environmental Engineering. От есента на 2024 г. ще бъдат открити и специалностите:  Computer Science, Microelectronics and Food science and technology.

През ноември предходната година UTT – Технологичният университет в Троа постигна важен етап, като връчи първите си сертификати EUt+ на завършилите специалностите: „Машиностроене“ и „Индустриално инженерство“.

По време на работната седмица участниците се запознаха  инструмента EUt+ Mobility Maps, предназначен да напътства студентите в тяхното персонализирано пътуване по линия на EUt+. Този инструмент има за цел да улесни ориентацията на студентите в разнообразните възможности, предлагани на ниво съюз.

За да привлече повече студенти към програмите на EUt+, Службата за комуникации на EUt+ проведе семинар, по време на който студентите от всеки университет  определиха ключови послания, съобразени с всеки кампус, като вземат предвид спецификата на всяка институция и различните очаквания на студентите.

 

Related Posts

Работна среща в Рига на партньорите от EUT+

От 8-ми до 12-ти юли Технически университет Рига бе домакин редовната среща на партньорите от EUT+

Работна среща на членовете на EUT+, 21 – 24 май в h_da

200 участника се събраха на работна среща в Университета за приложни науки – Дармщат, Германия.
Снимка 1

От 8 до 12 април, Технологичен университет Дъблин e домакин на работна среща на над сто представители от алианса EUT+

От 8 до 12 април, Технологичен университет Дъблин  e домакин на работна среща на над сто представители от алианса EUT+...